Γνωρίστε μας και θα μας εμπιστευτείτε!

Να πώς ο σκύλος σου προστατεύει την ψυχική υγεία σου

//Να πώς ο σκύλος σου προστατεύει την ψυχική υγεία σου
Woman with dog nature near lake; Shutterstock ID 277149446; PO: dog-owner-loyalty-stock-today-tease-150616; Client: TODAY Digital

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το αγαπημένο σου ζωάκι αποτελεί ασπίδα κατά του στρες.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις τα επίπεδα στρες να σου χτυπούν κόκκινο, δεν έχεις παρά να χαϊδέψεις το σκυλάκι σου.

Κι αυτό γιατί πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το κατοικίδιό σου μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το στρες αποτελεσματικά και μάλιστα σε χρόνο dt. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται οι ερευνητές του Στρατιωτικού Ιατρικού Κέντρου Walter Reed οι οποίοι έδωσαν τους συμμετέχοντες στην έρευνα με ένα σκύλο που έπρεπε να φροντίζουν. Συγκεκριμένα, το 82% των ασθενών που είχε διαγνωστεί με σύνδρομο μετατραυματικής διαταραχής είδε τα συμπτώματά του να υποχωρούν σημαντικά, ενώ, το 40% των συμμετεχόντων περιόρισε τη λήψη αγχολυτικών σκευασμάτων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά, γιατί τα εκπαιδευμένα σκυλιά διαισθάνονται πιθανές κρίσεις πανικού και, έτσι, προετοιμάζουν τους ιδιοκτήτες τους… ψυχολογικά.

Επιπλέον, «η παρουσία και μόνο ενός κατοικίδιου στο σπίτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, του νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την βελτίωση της διάθεσης», τονίζει ο δρ Craig Love, συγγραφέας και επικεφαλής της εν λόγω έρευνας.

Αν λοιπόν είχες μια πιεστική ημέρα στη δουλειά ξέρεις τι να κάνεις: αναζητήσεις ψυχική ανακούφιση και υποστήριξη στο λατρεμένο ζωάκι σου.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Πηγή: http://www.tetrapodo.gr