ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Με τον τομέα των digital banks να είναι σε booming οι εναλλακτικές είναι πάρα πολλές. Τόσες πολλές που κάνουν την επιλογή για έναν μέσο χρήστη αρκετά δύσκολη.

Ευτυχώς για εσένα, τις έχουμε αναλύσει και σας τις παρουσιάζουμε στους παρακάτω οδηγούς:

Revolut

Η Revolut ιδρύθηκε το 2015 στο Λονδίνο και αποτελεί την πιο δημοφιλή ψηφιακή τραπεζική υπηρεσία αυτή τη στιγμή.

N26

Η N26 ιδρύθηκε το 2013 στο Βερολίνο και είναι από τις μεγαλύτερες ψηφιακές τράπεζες της Ευρώπης.

Monese

Η Monese ιδρύθηκε το 2015 στο Λονδίνο και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για αυτούς που θέλουν να μετακομίσουν ή μένουν ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόλυτη σύγκριση των διαθέσιμων ψηφιακών τραπεζών στην Ελλάδα ως προς τις υπηρεσίες και τα προνόμια που προσφέρουν αλλά και τις προμήθειες/χρεώσεις τους. Δείτε τον συγκρητικό οδηγό.

Τελικά Συμπεράσματα

Η bunq είναι μια επίσημη τράπεζα της Ολλανδίας και προσφέρει μια λύση ψηφιακής τραπεζικής ιδανική για κατοίκους Ολλανδίας (είναι η μοναδική ψηφιακή τράπεζα που έχω συναντήσει και εκδίδει Maestro κάρτα) που ταξιδεύουν αρκετά συχνά στο εξωτερικό αλλά και για κατοίκους εντός του Ευρώ.

Προσφέρει ένα πολύ φιλικό και εύχρηστο application για τον μέσο χρήστη και η διαδικασία εγγραφής διαρκεί μερικά λεπτά και γίνεται εξ’ολοκλήρου online.

Η συναλλαγματική ισοτιμία της Mastercard και οι δωρεάν διεθνείς μεταφορές χρημάτων μέσω της Transferwise θα κάνουν το International banking experience σου πολύ εύκολο και φθηνό.

Στα αρνητικά είναι σίγουρα το γεγονός πως για να έχεις την ολοκληρωμένη ψηφιακή τραπεζική εμπειρία (κάρτα και τραπεζικός λογαριασμός) θα χρειαστεί να επιλέξεις κάποιο Paid Plan όπως το Premium Plan (με χρέωση 7.99€ /μήνα).

Εάν επιλέξεις το δωρεάν Travel Card Plan τότε, η χρέωση μεταφορικών (9.99€) για την χρεωστική κάρτα καθώς και το fee των 0.99€ για κάθε ανάληψη από ATM είναι κάτι το οποίο θα σου “χτυπήσει” στο μάτι.