Έχοντας σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, έχει αλλάξει την παραδοσιακώς εννοούμενη ασφάλιση και έχει διαφοροποιηθεί στην ασφαλιστική αγορά, επενδύοντας πολυεπίπεδα στην καινοτομία.

Η ενασχόλησή του με το επάγγελμα του ασφαλιστή ήταν απόρροια της παρότρυνσης του πατέρα του και του ασφαλιστή και φίλου του κου Θανάση Κατσιγιάννη , ο οποίος έπεισε τον πατέρα του ότι αυτό είναι το επάγγελμα που ταιριάζει στον γιο του.

Εργάστηκε για πρώτη φορά σαν ασφαλιστής το 1993. Όπως αναφέρει ο ίδιος “μέσα από αυτό το επάγγελμα δημιούργησα σχέσεις ζωής και εξέλαβα την ηθική ικανοποίηση του να μπορείς να στηρίξεις μέσα από την εργασία έναν άνθρωπο τη στιγμή που το έχει ανάγκη. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου, η ευτυχία που μου φέρνει η δουλειά μου”.

Στα χρόνια που ακολούθησαν βραβεύθηκε αρκετές φορές για την παραγωγικότητά του, βραβεύτηκε τέσσερις φορές στην ΝΝ ως «πρώτος» ασφαλιστής, ωστόσο για τον ίδιο αυτό που πάντα είχε αξία δεν ήταν η ποσότητα αλλά η ποιότητα του έργου του. Παρ’ όλο τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της εποχής, έπεισε το μυαλό του και κατάφερε να κάνει τη δουλειά του χόμπι. Μέσα από αρκετές συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρίες και συναναστροφή με διαφορετικούς Διευθυντές της ασφαλιστικής αγοράς , κατάφερε να απορροφήσει όλα τα θετικά του καθενός και να τα κάνει πράξη.

Tο 2012 δημιούργησε την εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Daedalus Life, το δικό του εγχείρημα, μέσα από το οποίο δημιούργησε μία νέα “σχολή” ασφαλιστών που εστιάζεται στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο και τις αρχές υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και την πρώτη Animal Friendly εταιρεία.

Από την αρχή της λειτουργίας της η Daedalus δημιούργησε εξειδικευμένα προϊόντα με ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία και σε ευπαθείς ομάδες, σε αυτά συγκαταλέγονται ασφαλίσεις που αφορούν στον γυναικείο καρκίνο αλλά και συμβόλαια με καλύψεις για ζώα συντροφιάς.

Η δομημένη στρατηγική στόχευση της εταιρείας οδήγησε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της σε εξαιρετικά μεγέθη και ανάπτυξη, που αποτέλεσε το εφαλτήριο για νέες συνεργασίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και με τη Revolut to 2018. Ταυτόχρονα μέσα από το rebranding της σε Wise Daedalus Agents, αποσκοπώντας στο να αποτυπώσει στην μπράντα της την ουσία της ηλεκτρονικής εποχής, τo 2021 δημιούργησε τη hoolie.gr, την πρώτη online ασφάλιση για κατοικίδια λανσάροντας πρώτοι τo PET – INSURANCE in GRRECE. Επίσης μέσα στο έτος θα συνεργαστεί με Fintech τράπεζα η οποία θα φέρει τα πάνω κάτω στον τραπεζικό τομέα . Τον Σεπτέμβριο 2021 θα εφαρμόσουν μαζί πειραματικά την έμμισθη σχέση συνεργατών ασφαλιστικής και τραπεζικής διαμεσολάβησης .

ΠΗΓΗ: www.insurancedaily.gr