Από τότε που εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Χάρβαρντ, μέχρι να γίνει δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος, ο Μπιλ Γκέιτς είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία.

Στο διάστημα αυτό, μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν ήταν αυστηρό αφεντικό, λαμπρός στοχαστής καθώς και ένας άνθρωπος που χαίρεται να πλένει τα… πιάτα!

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες έκανε μια ανατρεπτική δήλωση, αφήνοντας πολλούς άφωνους, για ακόμα μια φορά, με τις επαναστατικές ιδέες του, καθώς πρότεινε φορολογία για τις θέσεις εργασίας που «κλέβουν» τα ρομπότ από τους εργάτες.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Quartz, o συν-ιδρυτής της Microsoft, υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φορολογήσει τις εταιρείες που αντικαθιστούν το ανθρώπινο δυναμικό με αυτοματισμό, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επαγγελματική κατάρτιση και άλλα είδη απασχόλησης για τους εκτοπισμένους εργαζόμενους.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν ειπωθεί για τον Μπιλ Γκέιτς

Όταν ο Μπιλ Γκέιτς πήγαινε στο γυμνάσιο, το τμήμα υπολογιστών του ανέθεσε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα τεχνολογίας για την τάξη του. Ο ίδιος, παράλληλα, είχε την ευκαιρία να γεμίσει τις τάξεις του κυρίως με… κορίτσια!

ξξξιιθθ

Ο ιδρυτής της Microsoft στην πραγματικότητα δεν πήγε ποτέ στα μαθήματα τα οποία είχε δηλώσει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ωστόσο, προτιμούσε να συμμετέχει σε άλλα μαθήματα. Κι όμως, χάρη στην ευφυΐα του, ο ίδιος πάντα έγραφε άριστα στις τελικές εξετάσεις.

ιθιθθυ

Ο Γκέιτς συνήθιζε να τρέχει με αυτοκίνητα φίλων του γύρω από την έρημο Albuquerque στο Νιου Μέξικο και κοντά στα γραφεία της Microsoft προκειμένου να ξεφεύγει από την καθημερινότητα. Μάλιστα, κάποτε δέχθηκε τρεις κλήσεις από την αστυνομία λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

μννξξ

Μέχρι το 1990, η Microsoft είχε σημειώσει τεράστια άνοδο. Ωστόσο, η πολιτική της εταιρείας έκρινε ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να κάνουν πολλά επαγγελματικά ταξίδια. Παρ’ όλα αυτά και ο Μπιλ Γκέιτς ταξίδευε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

by-1990-mi

Όπως έχει δηλώσει: «Προτιμώ να πλένω τα πιάτα μόνος μου. Υπάρχουν κάποιοι στο σπίτι που προσφέρονται να με βοηθήσουν, αλλά μου αρέσει περισσότερο ο τρόπος που το κάνω εγώ».

bill-gates-likes-to-wash-the-dinner-dishes-himself-and-does-so-m

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του, ο Γκέιτς κλειδώθηκε σε ένα μπάνιο και δεν έβγαινε μέχρι που ο δημοσιογράφος του ζήτησε συγνώμη επειδή τον προσέλαβε.

bill-gates-once-locked-himself-in-a-bathroom-during-an-interview-and-refused-to-come-out-until-the-reporter-apologized-for-needling-him

H πιο διαβόητη συνέντευξή του ήταν το 1994, όταν παράτησε τη δημοσιογράφο Connie Chung εν ώρα εκπομπής στο κανάλι CBS, επειδή του παρουσίασε μία αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Microsoft.

but-bill-gates-most-infamous-interview-would-come-in-1994-where-he-stormed-o

Πηγή: http://www.newmoney.gr