Παρά τον ασυνήθιστα ζεστό καιρό, η εποχή της γρίπης πλησιάζει. Έτσι ακόμα κι αν προσέχετε ώστε να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό κατά τη διάρκεια αυτών των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών, θα μπορούσατε να το υπονομεύετε εν αγνοία σας.
Ένα από τα κυριότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οι διατροφικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και τι τρώνε για πρωινο.
Το πρωινό γεύμα παίζει σημαντικό ρόλο στο πως θα ξεκινήσετε την ημέρα σας, για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, τους υδατάνθρακες και τα υγιή λίπη.
Από την άλλη πλευρά, το να παραλείπετε αυτές τις ομάδες τροφίμων μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να έχει και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στη συνολική υγεία σας.
Οποιοσδήποτε συνδυασμός πρωινού που είναι πλούσιος σε πρόσθετα σάκχαρα και κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των αρτοσκευασμάτων, των δημητριακών με ζάχαρη ή του επεξεργασμένου κρέατος, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ενέργειας, της συγκέντρωσης, του ανοσοποιητικού ακόμα και σε εναλλαγές της διάθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η προσθήκη άπαχων πρωτεϊνών, υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες και υγιεινών λιπαρών στο πρωινό σας γεύμα είναι το κλειδί για την διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.
Φυσικά μπορείτε να απολαμβάνετε ένα ή τηγανητά αυγά με μπέικον περιστασιακά, αλλά αν θέλετε να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό, είναι σημαντικό να επιλέγετε ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Ειδικά τώρα που η περίοδος των γιορτών είναι προ πυλών, καλό είναι να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα σας κρατήσουν υγιείς και φυσικά χωρίς να σταματήσετε να απολαμβάνετε τα φαγητά που αγαπάτε, αρκεί να υπάρχει μέτρο.
Μειώστε λοιπόν όσο μπορείτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και σε κορεσμένα λιπαρά και προτιμήστε ένα πρωινό γεύμα που να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως αβοκάντο, πλιγούρι βρώμης, φρούτα.

 

ΠΗΓΗ: www.metrosport.gr