Αυτοί οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι έχουν να σου πουν κάτι για τα λεφτά

Πόσες φορές έχουμε δει παραδείγματα ανθρώπων που ξεκίνησαν κυριολεκτικά από το μηδέν, έχοντας περάσει ακόμη και φτώχεια πραγματική, να γίνονται πλούσιοι και να μεσουρανούν, αποκτώντας παγκόσμια φήμη. Τα παραδείγματα, ευτυχώς, είναι πολλά και έτσι δίνουν ελπίδα σε αρκετό κόσμο που δεν το βάζει κάτω και δεν μοιρολατρεί.

Από τον επενδυτή Warren Buffett έως τον μεγιστάνα της τεχνολογίας Jeff Bezos, παρακάτω θα διαβάσεις τα μότο κάποιων από τους πλουσιότερους άντρες και γυναίκες στον κόσμο για να εμπνευστείς και ίσως να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις το χρήμα, τις επιχειρήσεις και την επιτυχία.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

«Ο στόχος μου δεν ήταν ποτέ απλά να δημιουργήσω μια εταιρεία. Πολλοί άνθρωποι το παρερμηνεύουν αυτό, λες και δεν με ενδιαφέρει το κέρδος σε αυτά τα πράγματα. Το να μην έχεις απλά μια εταιρεία για μένα σημαίνει να χτίσεις κάτι που πραγματικά θα αποτελέσει μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο», λέει ο CEO του Facebook.

Meg Whitman

Meg Whitman

«Όταν μια μικρή επιχείρηση μεγαλώνει όπως το eBay, έχει πολλαπλό αντίκτυπο. Δημιουργεί άλλες μικρότερες επιχειρήσεις που την προμηθεύουν με κεφάλαιο γνώσης, προϊόντα και υπηρεσίες», λέει η CEO της Hewlett Packard Enterprise.

Warren Buffett

Warren Buffett

«Θα σας πω πώς να γίνετε πλούσιοι. Κλείστε τις πόρτες. Να φοβάστε όταν οι άλλοι είναι άπληστοι. Να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι είναι φοβισμένοι», λέει ο γνωστός επενδυτής και CEO της Berkshire Hathaway.

Evan Spiegel

Evan Spiegel

«Πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο καταφέρνουν να φτιάξουν μια τέτοια επιχείρηση. Νομίζω ότι το να την ανταλλάξω για κάποιο βραχυπρόθεσμο κέρδος δεν είναι και πολύ ενδιαφέρον», λέει ο CEO της Snap Inc. για την απόφασή του να μην πουλήσει το SnapChat στο Facebook.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

«Ο λόγος που κατάφερα να πετύχω τόσο πολύ οικονομικά είναι ότι ούτε για ένα λεπτό ο στόχος μου δεν ήταν τα λεφτά», λέει η μεγαλοεπιχειρηματίας – παρουσιάστρια.

Michael Bloomberg

Michael Bloomberg

«Νομίζω πως όσο πιο πολλά χρήματα θα δώσεις σε έναν άνθρωπο τόσο πιο πολλά θα ξοδέψει. Και αν δεν τα ξοδέψει, θα τα επενδύσει. Και οι επενδύσεις είναι ένας άλλος τρόπος δημιουργίας θέσεων εργασίας. Ρίχνουν χρήμα σε αμοιβαία κεφάλαια ή άλλα είδη τραπεζών που μπορούν να συνάψουν δάνεια, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε», λέει ο CEO του Bloomberg LP.

Larry Page

Larry Page

«Αν μας ενδιέφερε το χρήμα θα είχαμε πουλήσει προ πολλού την εταιρεία και θα είχαμε καταλήξει σε κάποια παραλία», λέει σήμερα ο συνιδρυτής της Google και CEO της Alphabet Inc.

Jeff Bezos

Jeff Bezos

«Νομίζω ότι η λιτότητα οδηγεί στην καινοτομία, όπως άλλοι περιορισμοί. Ένας από τους μοναδικούς τρόπους να βγεις έξω από ένα σφιχτό πλαίσιο είναι να βρεις τη δική σου διέξοδο», λέει ο CEO της Amazon.

Sergey Brin

Sergey Brin

«Πάντα ακούς τη φράση ότι τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία. Όμως πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτομαι ότι τα πολλά λεφτά θα σου αγοράσουν λίγη ευτυχία. Δεν είναι όμως αλήθεια», λέει ο συνιδρυτής της Google και πρόεδρος της Alphabet Inc.

Jack Ma

Jack Ma

«Το να κάνεις λεφτά σήμερα είναι πολύ απλό. Το να έχεις σταθερά λεφτά όμως και συγχρόνως να είσαι κοινωνικά υπεύθυνος και να βελτιώνεις τον κόσμο είναι πολύ δύσκολο», λέει ο εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba Group.

Sara Blakely

Sara Blakely

«Τα λεφτά σε κάνουν λίγο παραπάνω απ’ αυτό που ήδη είσαι», λέει η ιδρύτρια του Spanx.

Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad

«Είμαι λίγο σφιχτός με τα λεφτά, αλλά και τι έγινε; Όταν πρόκειται να ξοδέψω χρήματα, ρωτάω τον εαυτό μου αν οι πελάτες της IKEA μπορούν επίσης να κάνουν κάτι αντίστοιχο… Θα μπορούσα τακτικά να ταξιδεύω στην πρώτη θέση, αλλά το να έχεις λεφτά σε αφθονία δεν φαίνεται καλός λόγος για να τα σπαταλάς.. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του καλού ηγέτη είναι να δίνει το καλό παράδειγμα. Πρέπει να το κάνω αυτό για όλους τους εργαζόμενους της IKEA», λέει ο ιδρυτής της.

George Soros

George Soros

«Οι οικονομικές αγορές γενικά είναι απρόβλεπτες… Η ιδέα ότι μπορείς πραγματικά να προβλέψεις το τι θα συμβεί αντικρούει στον τρόπο που βλέπω τις αγορές», λέει ο γνωστός επενδυτής και πρόεδρος της Soros Fund Management.

Michael Dell

Michael Dell

«Πιστεύω ότι πρέπει να καταλαβαίνεις τα οικονομικά ή τις επιχειρήσεις προτού ξεκινήσεις μια στρατηγική και να καταλάβεις την στρατηγική σου προτού ξεκινήσεις κάτι. Αν τα κάνεις αυτά με λάθος σειρά, πιθανότατα θα αποτύχεις», λέει ο CEO της Dell Inc.

Sheldon Adelson

Sheldon Adelson

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα γινόμουν πλούσιος. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Αυτό που πραγματικά με κινητοποίησε ήταν να προσπαθήσω να πετύχω κάτι», λέει ο πρόεδρος και CEO της Las Vegas Sands Corporation.

 

Πηγή: gr.askmen.com