Αυτά είναι τα πιο απίθανα ασφαλιστήρια στην ιστορία

Από το μνημειώδες περπάτημα του Charlie Chaplin, στο θρυλικό μπούστο της Dolly Parton και στις… τρίχες του Tom Jones, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μάλλον ασφαλίσει τα πάντα. Αλήθεια, εσείς έχετε ασφαλιστεί για την περίπτωση που σας επισκεφθεί κάποιο φάντασμα;;;

Είτε πρόκειται για το σπίτι, το αυτοκίνητο, το κατοικίδιο ή την ίδια μας τη ζωή, όλοι χρειαζόμαστε ασφάλιση. Κάπου εκεί τελειώνει για τους περισσότερους ο – όχι και τόσο συναρπαστικός – κόσμος των ασφαλειών. Φαίνεται όμως ότι οι ανάγκες ορισμένων ανθρώπων είναι πολύ πιο… εξειδικευμένες από άλλους και πάντα θα υπάρχει κάτι νέο που χρειάζεται ασφάλιση.

Έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να ασφαλιστείτε για την περίπτωση που συναντήσετε ένα φάντασμα ή που σας δαγκώσει ένα τεράστιο καβούρι; Και πόσο αξίζουν τα ταλέντα των πιο διάσημων σταρ της μουσικής και του αθλητισμού; Ας δούμε ορισμένα από τα πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια στην ιστορία.

Ο σταρ του βουβού κινηματογράφου Ben Turpin ήταν πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα. Ήταν πεπεισμένος ότι τα εντυπωσιακά αλλήθωρα μάτια του αποτελούσαν το μυστικό της επιτυχίας του και πάντοτε τσέκαρε μήπως τα διάφορα ακροβατικά στις ταινίες του, του τα… ίσιωναν.

Το 1928, μάλιστα, λέγεται ότι ασφάλισε την… στραβομάρα του στους Lloyd’s του Λονδίνου για 25.000 δολάρια (περίπου 340.000 δολάρια σήμερα), τα οποία θα καταβάλλονταν αν ποτέ τα μάτια του επέστρεφαν στο φυσιολογικό. Το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο, όμως ο δρόμος είχε ανοίξει για τα πιο απίθανα ασφαλιστήρια συμβόλαια στη βιομηχανία του θεάματος.

Ο Charlie Chaplin δεν πήγαινε πίσω… Ο διάσημος, για το ιδιόμορφο περπάτημα που έμοιαζε με πάπια, κωμικός – επίσης του βουβού κινηματογράφου – ασφάλισε τα πόδια του έναντι 100.000 στερλίνων.

Την επόμενη δεκαετία, ο μουσικός, ηθοποιός και χορευτής Jimmy «the Schnozzle» (ο μυταράς) Durante, ασφάλισε – τι άλλο – τη μύτη του στους Lloyd’s για 140.000 δολάρια. Μερικά χρόνια αργότερα, η Betty Grable, το διάσημο pin-up girl του μεσοπολέμου, ασφάλισε τα θρυλικά πόδια της για 1 εκατ. δολάρια.

Επίσης, στη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ, η Marlene Dietrich ασφάλισε τη μοναδική φωνή της για 1 εκατ. δολάρια, ενώ η Bette Davis ασφάλισε τη μέση της. Αυτό σήμαινε πως αν έπαιρνε βάρος θα έπαιρνε επίσης και 28.000 δολάρια. Μπράβο Bette!!!

Τα γυναικεία σώματα αναμφίβολα πρωταγωνιστούν στην ιστορία των παράξενων ασφαλίσεων. Το χαμόγελο της America Ferrera ασφαλίστηκε για 10 εκατ. δολάρια, το μπούστο της Dolly Parton για 600.000 δολάρια και τα πόδια της Mariah Carey για 1 δισ. δολάρια!!! Όχι δεν είναι πλάκα και όλα αυτά εξετάστηκαν από ασφαλιστικές και εγκρίθηκε η ασφάλισή τους.

Η φημολογία που θέλει τους γλουτούς της Jennifer Lopez να έχουν ασφαλιστεί για 300 εκατ. δολάρια δεν επιβεβαιώνεται.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ασφάλιση των ποδιών της Heidi Klum. Είναι ασφαλισμένα για διαφορετικά ποσά, καθώς το «τέλειο» δεξί της πόδι είναι ασφαλισμένο για 1,2 εκατ. δολάρια, αλλά το «ελαττωματικό» αριστερό της κάτω άκρο μόλις για 1 εκατ. δολάρια. Η διαφορά οφείλεται σε ένα μικρό σημάδι στο γόνατο…

Όχι αδικαιολόγητα, μερικοί αστέρες του αθλητισμού υπογράφουν τεράστια συμβόλαια για να ασφαλίσουν τα άκρα τους για περιπτώσεις τραυματισμών. Το 2006, το χρυσό παιδί της Αγγλίας, ο David Beckham ασφάλισε τα πόδια του για 100 εκατ. στερλίνες.

Θέλετε ίσως κάτι πιο τρελό; Ο Paul Hucker, ένας απλός φίλαθλος της Αγγλίας, πλήρωσε 100 στερλίνες συν φόρο 5 στερλίνες για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο «Κινδύνων Παγκοσμίου Κυπέλλου», που τον καλύπτει σε περίπτωση «ψυχολογικού τραύματος» ενώ θα του καταβληθεί 1 εκατ. στερλίνες σε περίπτωση που η Εθνική Αγγλίας κριθεί από πάνελ ειδικών ότι αποκλείστηκε νωρίτερα απ’ ότι άξιζε.

Ταλαντούχοι και σε άλλους τομείς έχουν ασφαλίσει τα «κλειδιά» της επιτυχίας τους. Ο κωμικός Ken Dodd ασφάλισε τα δόντια του για 4 εκατ. στερλίνες, ενώ ο… τεράστιος Sir Tom Jones κάποτε είχε ασφαλίσει το δασύτριχο στήθος του για 7 εκατ. δολάρια.

Η “άφθαρτη” μουσική μηχανή των Rolling Stones, ο Keith Richards, έχει ασφαλίσει ένα και μόνο δάχτυλο – το μεσαίο – για 1,6 εκατ. δολάρια. Λίγα θα έλεγε κανείς αν σκεφτεί το «μερίδιο» της κιθάρας του Richards στις εκατομμύρια πωλήσεις του συγκροτήματος παγκοσμίως. Ο Rod Stewart, από την πλευρά του, εκτίμησε τη φωνή του στα 6 εκατ. δολάρια.

Δεν είναι μόνο μεμονωμένα άτομα στις… πύλες των ανεξήγητων ασφαλίσεων. Το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής του Birmingham, το οποίο παρέλαβε ένα γιγαντιαίο καβούρι από την Ιαπωνία, ασφαλίστηκε για 1 εκατ. λίρες έναντι απαιτήσεων επισκεπτών που θα τους… δαγκώσει το θηρίο.

Έναν χρόνο αργότερα, το Royal Falcon Hotel στο Lowestoft της Μ. Βρετανίας, ασφάλισε το προσωπικό του για παρόμοιο ποσό, για την περίπτωση που κάποιο φάντασμα προκαλέσει αναπηρία ή ακόμη και θάνατο στις εγκαταστάσεις του. Αιτία αποτέλεσε ένα… άτακτο πνεύμα το οποίο λέγεται ότι μετακινούσε συνεχώς ποτήρια από τη μία πλευρά του μπαρ στην άλλη. Τίποτα ασυνήθιστο για τους Άγγλους…

πηγή: https://www.insurancedaily.gr