Η σκληρή αλήθεια είναι πώς οι περισσότεροι άνθρωποι παρατάνε τα όνειρα και τις επιθυμίες τους.

Άλλες φορές νωρίς, όταν είναι παιδιά, άλλες φορές αργότερα, όταν μεγαλώσουν και νιώθουν ότι έχασαν την ευκαιρία.

Είναι, όμως, κρίμα όταν ένα όνειρο σβήνει, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει νωρίς.

Γιατί, όμως, οι άνθρωποι τα παρατάνε; Οι πιο συχνοί λόγοι είναι αυτοί.

 1.  Καταθέτουν τα όπλα εύκολα.
  Όταν οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν έχουν άλλες δυνάμεις, παραδίνονται. Βρίσκουν μια δικαιολογία, για να χρυσώσουν το χάπι στον εαυτό τους και τα παρατάνε, καταλήγοντας να αφήνουν τη ζωή τους στα χέρια άλλων. Μην το κάνεις κι εσύ αυτό, γιατί είναι λάθος! Εσύ ορίζεις τη ζωή σου. Εσύ είσαι υπεύθυνη για όλα όσα νιώθεις, όλα όσα κάνεις και όλα όσα σου συμβαίνουν. Κι αυτή είναι η μεγάλη σου δύναμη. Όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσεις, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα νιώσεις μέσα σου.
 2. Φοβούνται την αποτυχία, περισσότερο από όσο θέλουν την επιτυχία.
  Η αποτυχία είναι αναπόφευκτη. Όμως, η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας… είναι μέρος της. Πέφτεις, χτυπάς, σηκώνεσαι και ξανά από την αρχή, μέχρι να μάθεις και τελικά να καταφέρεις να πετύχεις.
 3. Μένουν κολλημένοι στα λάθη του παρελθόντος.
  Το παρελθόν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να ανατρέχουμε, αλλά όχι να ζούμε. Μάθε από τα λάθη σου και προχώρα παρακάτω. Όσο περισσότερο μένεις κολλημένη στο παρελθόν, τόσο μεγαλύτερο κακό κάνεις στην ψυχολογία σου.
 4. Πιστεύουν ότι είναι αδύναμοι.
  Κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε εσύ. Όσο γρηγορότερα το αποδεχτείς, τόσο πιο γρήγορα θα συγχωρήσεις τα λάθη σου. Τότε θα καταλάβεις ότι είναι απλά ένα μέσο για να μάθεις και να εξελιχτείς. Τελικά, τα λάθη σου, είναι η δύναμή σου!
 5. Περιμένουν άμεσα αποτελέσματα.
  Στην αληθινή ζωή, τίποτα δεν γίνεται αμέσως. Χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και αποφασιστικότητα για να δουλέψει κάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όμως, απογοητεύονται με την πρώτη αποτυχία ή καθυστέρηση. Ίσως, γιατί δεν έχουν συνειδητοποιήσει εξαρχής, ότι τα όλα πράγματα χρειάζονται τον χρόνο τους και ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο.
 6. Αντιστέκονται στην αλλαγή.
  Υπάρχει μεγάλη προκατάληψη για την αλλαγή. Πολλοί άνθρωποι την φοβούνται και την θεωρούν κάτι κακό, αλλά δεν είναι. Κράτα ανοιχτές τις προοπτικές σου. Υιοθέτησε τις αλλαγές, αποδέξου την αβεβαιότητα που τις συνοδεύει και εξελίξου σε κάτι καλύτερο. Ο κόσμος γύρω σου αλλάζει διαρκώς, γιατί όχι κι εσύ;
 7. Σταματούν να πιστεύουν στον εαυτό τους.
  Ξέρεις ποια είναι η μόνη που μπορεί να σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου; ΕΣΥ!

Αν πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρεις. Αν, όμως, πιστεύεις στις δυνάμεις σου και έχεις επιμονή, τότε αργά ή γρήγορα θα φτάσεις εκεί που θέλεις.

 1. Φοβούνται το μέλλον.
  Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον, όσο κι αν προσπαθεί να το προσχεδιάσει. Ο φόβος του άγνωστου είναι ένας αποθαρρυντικός παράγοντας που μπορεί να σε κρατήσει στάσιμη και αυτό είναι λάθος.
 2. Νιώθουν ότι ο κόσμος τούς χρωστάει.
  Κανείς δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα. Μην χαλάς τη διάθεσή σου και μην πικραίνεσαι για όσα θα ήθελες να σου προσφερθούν απλόχερα.
 3. Λυπούνται τον εαυτό τους.
  Μπορεί να ανησυχείς και να λυπάσαι τον εαυτό σου όσο θέλεις, αλλά αυτό δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να νιώθεις ανίσχυρη και απελπισμένη. Αναδιοργανώσου και βρες λόγους για να συνεχίσεις να παλεύεις! Ένας και μόνο, είναι αρκετός!

ΠΗΓΗ: https://www.tsemperlidou.gr